Nove tri kitajske avtomobilske znamke, ki prihajajo tudi v Evropo

3. 10. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Njihova ponudba ne bo omejena le na električne avtomobile, ampak bodo pogonski sklopi različni glede na potrebe posameznih trgov.

Prejšnji teden smo poročali, da v Slovenijo prihajata dve novi kitajski avtomobilski znamki, zdaj pa Reuters oznanja, da v Evropo prihajajo tri nove avtomobilske znamke, katerih lastnik je kitajski avtomobilski proizvajalec Chery Automobile. Podjetje v kitajski državni lasti je tam deveti največji proizvajalec avtomobilov - lani so jih proizvedli dobra 1,2 milijona.

Na slovenski trg prihajata dve novi kitajski znamki!

Na staro celino želijo do leta 2025 pripeljati tri nove znamke, to so Jaecoo, Exlantix in Omoda - slednja prihaja prva. Do konca leta bodo model Omoda 5 ponudili v Španiji, zgodaj v letu 2024 še v Združenem kraljestvu in drugo leto aprila še v Nemčiji. Njihove modele bosta v Evropi poganjala elektrika ali bencin (tudi priključni hibrid), odvisno od trga. Poleg nje bodo predstavili še znamko Jaecoo.

Exlantixove modele bo poganjala le elektrika, v Evropo pa bodo prvi prišli v začetku 2025. Chery ne izključuje niti možnosti nakupa ali izgradnje nove tovarne za proizvodnjo svojih modelov na evropskih tleh.

Ne vemo še, kdaj (če sploh) bodo znamke prišle tudi na slovensko tržišče.

Preberite še: Je Teslina »gigatovarna« res nevarna za okolje in ljudi?

BONUS VIDEO: Prodajniški triki, testiranje avtomobilov in kaj je narobe z BMW M2?

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol