Citroën C3 Elle: ustvarjen za nežnejši spol

24. 1. 2018 | Jure Šujica
Deli

Po besedah proizvajalca je avtomobil nastal »po zgledu aktivnih žensk, ki berejo revijo ELLE.«

Citroën C3 aktualne generacije je na cesto zapeljal že leta 2016 in v nasprotju s prvima dvema generacijama, ki sta s svojo obliko celo nekoliko spominjala na legendarnega 2CV predstavil povsem nov dizajn, ki je bil precej bolj podoben s preostalim modelom, še posebej C4 Cactusu. Kljub drastično spremenjeni zunanjosti pa je avtomobil v le dobrem letu in dveh mesecih prepričal že 230.000 kupcev. Sedaj pa Citroën predstavlja nov adut, s katerim bo še močneje pričel nagovarjati nežnejšo populacijo.

Novinec o katerem je govora sliši na ime Citroën C3 Elle, gre pa za rezultat sodelovanja med francoskim avtomobilskim podjetjem in revijo za ženske, ki je avtomobilu tudi posodila ime. Temelji na različici Feel, od katere pa se razlikuje že na prvi pogled. Zunanjost je namreč odeta v novo barvo poimenovano Banquise, za večji kontrast pa so streho obarvali v peščeno barvo poimenovano Sable. Da gre za različico Elle opozarjajo tudi napisi na karoseriji, 16-palčna platišča roza vstavki v obrobah airbump in pa enako obarvane obrobe meglenk. Barvo karoserije bo sicer mogoče tudi zamenjati, na voljo bo tudi v že omenjeni peščeni in pa perla črni barvi.

Roza barva se nadaljuje v notranjosti vozila, kjer so jo uporabili za obrobo armaturne plošče in pa za šive na dvobarvnih, svetlo- in temno sivih sedežih. Pika na i bodo talne obloge, ki bodo tako spredaj kot zadaj opremljene z napisom Elle v roza barvi.

Avtomobil je od začetka tega tedna moč naročiti tudi v Sloveniji, cene za različico z 1,2-litrskim bencinskim motorjem PureTech 82, ki bo edini v ponudbi pa se bodo začele pri 11.650 evrih. Prvi avtomobili bodo na naše ceste prišli v začetku marca.

Jure Šujica
Foto: Citroën

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol