DS Automobiles ima novega športnega terenca. Imenuje se DS 7 Crossback

28. 2. 2017
Deli

Znamka DS Automobiles bo z letošnjim avtomobilskim salonom v Ženevi razširila svojo ponudbo. Njen novi predstavnik bo križanec oziroma športni terenec DS 7 Crossback, ki je tudi prvi predstavnik nove generacije avtomobilov francoske znamke.

Križanec je sicer že DS 4 Crossback, a je pri DS 7 Crossbacku terenska usmerjenost veliko bolj prepoznavna. Motorjev bo v konvencionalni ureditvi na notranje izgorevanje pet, trije bencinski in dva turbodizelska z razponom med močmi 130 in 230 'konjev'. Razen osnovnega bencinskega bodo vsi delovali v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Poleg konvencionalne pogonske tehnike bo na voljo tudi bencinski priključno hibridni pogon, ki sledi smernicam DS Automobiles, po katerih bodo odslej vsak model ponudili s hibridnim ali električnim pogonom E-tense. DS 7 Crossback E-Tense pride spomladi 2019, njegov pogonski sklop s sistemsko močjo 300 'konj' pa bo sestavljen iz 200-'konjskega' bencinskega motorja, elektrificiranega samodejnega menjalnika in dveh elektromotorjev s skupno močjo 90 kilovatov na obeh premah, ki se bosta napajal iz litij-ionske baterije s kapaciteto 13 kilovatnih ur. Baterije bodo omogočale do 60 kilometrov električne vožnje, njihovo polnjenje pa bo na 16-amperski vtičnici trajalo 4 ure in pol, na 32-amperski pa manj kot poltretjo uro.

Z DS 7 Crossbackom bo znamka premierno uvedla tudi precej sodobnih tehnologij, kot so nastavek za avtonomno vožnjo  DS Connected Pilot, sistem za samodejno parkiranje, sistem za zaznavanje voznikove utrujenosti, sistem za nočni vid, aktivna led osvetlitev, aktivni sistem za prepoznavanje nepravilnosti na cesti in prilagajanje podvozja DS Active Scan Suspension, info-zabavni sistem z dvema 12-palčnima zaslonoma in tako naprej.