DS Automobiles naznanil letnico električne prelomnice

1. 9. 2021 | Jaka Drozg
Deli

Francoska avangardna znamka sledi vzoru ostalih proizvajalcev, prvi izključno električni projekti bodo razkriti že leta 2024.

Kot se za današnje čase spodobi, tudi modelna paleta premijske francoske znamke DS Automobiles počasi prehaja v svet popolne električne mobilnosti. Sicer že od leta 2019 ponujajo tudi električno različico vseh svojih modelov. Pri modelih DS 4, DS 7 Crossback in DS 9 je električna različica na voljo v obliki priključnega hibrida, njihov prvi in trenutno edini popolnoma električni avtomobil pa je DS 3 Crossback E-Tense z električno avtonomijo 320 kilometrov.

Širok nabor elektrificiranih vozil, ki predstavljajo 30 odstotkov vseh prodanih vozil znamke, je DS Automobiles že uvrstil na vodilno mesto večenergijskih znamk v Evropi z najnižjimi povprečnimi vrednostmi emisij CO2, ki v njihovem povprečju znašajo 83,1 gramov na prevoženi kilometer. Pri DS Automobiles pa so se odločili še pospešiti razvoj električnih pogonskih sklopov. Leta 2024 bodo modelno paleto obogatili s popolnoma električno različico modela DS 4, še isto leto pa naj bi sledil prvi izključno električni model, ki bo temeljil na konstrukcijski osnovi STLA MEDIUM. Ta naj bi bil opremljen z baterijo kapacitete kar 104 kilovatnih ur, ki naj bi omogočila do 700 kilometrov električne avtonomije.

Za promocijo električnega razvoja bodo še naprej sodelovali tudi v popolnoma električni dirkaški seriji Formula E, kjer se DS Automobiles ponašajo tudi z edinstvenim uspehom, saj so edina ekipa, ki jim je uspelo dvakrat zaporedoma osvojiti naslov svetovnega prvaka med ekipami in vozniki. Sodelovanje v dirkaški seriji so že podaljšali do leta 2026, pridobljene iskušnje pa bodo omogočile tudi nadaljni napredek na področju serijskih modelov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord