Dvajset svečk na torti in osvežitev za priljubljenega enoprostorca

Volkswagen Touran z novimi asistenčnimi sistemi in izpopolnjenim bencinskim motorjem, ki lahko uporablja gorivo z deležem obnovljivih sestavin.

Volkswagnov enoprostorec Touran praznuje 20 let. Družinski avtomobil, ki so ga prodali v 2,6 milijona primerkih, zdaj prilagajajo prihodnosti, ostaja pa seveda priljubljeno vozilo za prevoz potnikov in prtljage. Še največja novost ob obletnici so vsekakor novi asistenčni sistemi.

Odslej je v vsakem Touranu na voljo tudi večopravilna kamera za čim hitrejše zaznavanje predmetov ali ljudi. Kamera je tako ena najpomembnejših komponent asistenčnih in varnostnih sistemov v avtu, med dodatno opremo pa sta zdaj na razpolago tudi sistem Travel Assist in dinamična asistenca za dolge luči Dynamic Light Assist.

Izpopolnili so tudi udobje: od volana najnovejše generacije, ki zaznava odmik rok, kombiniranega instrumenta Basic pa do brezstičnega ključa s sistemom za zaklepanje in zagon brez ključa Keyless Access. Pri motorjih so največ pozornosti namenili bencinskemu motorju 1,5 TSI, ki je zdaj v najnovejši generaciji TSI evo2 z močjo 110 kilovatov (150 KM) na voljo tudi v tem vozilu.

Ta generacija omogoča prihranek pri porabi goriva s sistemom izklapljanja valjev ACTplus in lahko uporablja goriva z deležem obnovljivih sestavin. O družinskem udobju pa veliko pove tudi dejstvo, da je v Touranu kar 47 različnih odlagalnih mest, da lahko na zadnji klopi uporabnik namesti tri otroške sedeže, sistem sedežev Fold Flat pa omogoča zlaganje sedežev v povsem ravno prtljažno površino.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol