Električna zabava zgoraj brez

16. 2. 2023 | Gregor Žvab
Deli

MINI bo z omejeno serijo 999 primerkov poskrbel za tiste, bi radi uživali brez strehe nad glavo in brez emisij. 

Ideja o elektrifikaciji Minija Cabrio se je porodila lansko poletje, le osem mesecev kasneje pa bo tudi zaživel v omejeni seriji. S polno oznako MINI Cooper SE Convertibile bo na voljo izključno v Evropi in sicer od aprila naprej.  

Na voljo bo v dveh barvah, črni in belo-srebrni, kljuke na vratih, obrobe žarometov in še nekateri drugi dodatki bodo obarvani v bronasto. Avto bo opremljen tudi s posebnimi, 17-palčnimi platišči, rezerviranimi izključno za električno različico, ki bodo izdelana iz recikliranega aluminija, bogato opremljena notranjost pa bo med drugim deležna športnih sedežev, oblečenih v napa usnje. Da gre za električno različico, bodo jasno kazali nekateri elementi v rumeni barvi. 

Tehnološke rešitve, vključno s sistemom za prikaz informacij o porabi ipd., so vzeli iz Minija Coopra SE, avto pa je opremljen tudi s projicirnim zaslonom, ki na vetrobransko steklo prinaša vse pomembne podatke. Za udobje na daljših poteh bo skrbel tudi aktivni tempomat. 

Dimenzije ostajajo nespremenjene, prav tako je enaka prostornina prtljažnega prostora, ki še vedno znaša 160 litrov. Znan je tudi pogonski sklop, ki so ga vzeli iz preverjenega nabora električnih motorjev BMW. 135 kW (184 KM) moči ne zagotavlja ravno izjemnih zmogljivosti, a bo ob čvrstem, Mnijevem podvozju, z odprto streho zagotovo dovolj za prvovrstno zabavo, ki bo po standardu WLTP trajala dobrih 200 km, kolikor je obljubljen domet avtomobila. Le na tišino se bo treba navaditi. 

Kot že rečeno gre za omejeno serijo, s katero MINI daje pomemben poudarek elektrifikaciji svoje flote. Težko je verjeti, da vseh 999 primerkov ne bi našlo svojega kupca. Ekskluzivno v Evropi bo, kot že rečeno, na voljo od aprila naprej.

Preberite si še: Če imate še tri tisočake več, ste lahko deležni posebne obravnave

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol