Ferrari Testarossa iz serije Miami Vice naprodaj

10. 7. 2015
Deli

Avgusta bo na dražbi v Montereyu v Kaliforniji naprodaj znameniti beli Ferrari Testarossa iz kultne televizijske detektivke Miami Vice.

Ferrari Testarossa letnik 1986, s katerim sta se v seriji na misije proti kriminalcem vozila detektiva Sonny Crockett in Ricardo Tubbs oziroma igralca Don Johnson in Philip Michael Thomas, je bil tudi eden izmed avtomobilov na posterjih, ki so se najpogosteje znašli nalepljeni na stene najstnikov iz osemdesetih let.

Govori se, da naj bi sam Enzo Ferrari predlagal, da v seriji uporabijo dva črna Ferrarija Testarossa. Do edine spremembe je prišlo tedaj, ko so avto na predlog režiserja Michaela Manna prebarvali v belo barvo, ki je olajšala snemanje nočnih prizorov. Ferrari si je kmalu pridobil kultni status, tako kot drugi rekviziti iz serije: sončna očala Ray Ban, jakne Armani, hitri čolni Scarab in podobno.

Ferrari Testarossa, ki ga bodo ponudili na dražbi, je doslej prevozil 16.124 milj. Poganja ga 390-"konjski" 4,9-litrski dvanajstvaljnik v kombinaciji s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Med opremo izstopajo usnjeni sedeži bež barve, elektrificirana okna in sedeži, daljinsko zaklepanje, tempomat in klimatska naprava. Po koncu snemanja serije Miami Vice leta 1989 so ga odpeljali v skladišče, kjer je čakal do danes.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol