Majhne, a nujno potrebne osvežitve ...

27. 3. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Hyundai i30 je v aktualni, tretji generaciji, na trgu že sedem let. Glede na starost bi počasi pričakovali novo generacijo, a Korejci so se odločili, da mu namenijo še eno posodobitev. Najbrž zadnjo.

Po »faceliftu«, ki ga je i30 dobil že »davnega« leta 2020, še vedno ohranja dobro formo, kljub temu pa so ga enostavno morali osvežiti. V kratkem namreč stopi v veljavno nov pravilnik evropske unije o varnostnih sistemih, vgrajenih v vsak nov avto (do sedaj je to veljalo za avtomobile, homologirane po 6. juliju 2022).

Hyundai

Tudi zaradi tega, pa tudi zaradi podaljšanja življenjske dobe, so se pri Hyundaiu odločili za rahlo prenovo popularnega modela. Serijsko je tako sedaj na voljo s praktično popolnim naborom varnostnih in asistenčnih sistemov združenih pod »Hyundai Sense«.

Hyundai

Poleg tega so zamenjali notranjo osvetlitev (ki je sedaj izključno v LED tehnologiji), vgradili tri USB-C vtičnice spredaj in zadaj, za doplačilo pa so na voljo popolnima digitalni merilniki v izmeri 10,25 palcev. Novih je sedem barv, osveženi pa so bili tudi nekateri materiali v notranjosti. Serijsko je avto sedaj opremljen s parkirnimi senzorji spredaj in zadaj in opozorilnikom za nenamerno premikanje vozila.

Hyundai

Vizualno je dejansko novega še manj, saj so nekaj sprememb naredili le okoli meglenk, a so le te komaj opazne. Prav tako se niso dotikali motorne palete, ki ostaja nespremenjena. Prenovljeni Hyundai i30 bo v proizvodnjo v tovarni v čeških Nošovicah vstopil prihodnji mesec.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol