Izšel je novi Avto magazin! Testi: Audi A7, Volvo XC40, Ford EcoSport

14. 6. 2018
Deli

V novem Avto magazinu razkrivamo Audija Q1. Preberite reportažo o zgodovini Seata, razmišljanje o prihodnosti avtonomnih avtomobilov in pregled ponudbe elektrificiranih avtomobilov v Sloveniji. Primerjali smo bencinski, dizelski, električni in hibridni avtomobil. Vozili smo: Lamborghini Urus, Volvo V60, Audi A6, VW Touareg. Preberite tudi teste: Audi A7, Volvo XC40, Ford EcoSport. Opravili smo kratke teste: Mazda CX-5, Kia Stonic, Toyota Hilux, VW T-Roc, Opel Insignia Country Tourer, Honda Civic Grand, Ford Fiesta, Fiat 500L. Zanimive prispevke so pripravili motoristi, poročamo pa tudi o športu: reli DP, motoGP, formula 1, reli SP.

Pričakovanja, da bo Audi svojo ponudbo tudi med modeli z oznako Q razširil navzdol, so že stara. A najrazličnejše ovire prihod te novosti vedno znova zakasnijo. Vseeno pa se zdaj res približuje čas, ko bodo tudi Audijevi kupci lahko posegli po še manjšem križancu, kot je za zdaj najmanjši – Q2. Razkrivamo.

Tehnološki guruji napovedujejo, da bo funkcija samodejne vožnje kot del standardne opreme vključena v osebne avtomobile po letu 2020. Nekatera vozila imajo potrebne elemente, tehnologija torej že obstaja, morajo jo le povezati v sistem, ki bo dal avtomobilu dovolj pameti, da bo pripeljal na cilj. Aktualno.

Čeprav je razred križancev v zadnjih letih postal izjemno raznolik in je v njem izbira res bogata, je Lamborghiniju uspelo ustvariti novo vrsto avtomobila. Kljub visokim pričakovanjem je 'super SUV' Urus s 650-'konjskim' osemvaljnikom pod motornim pokrovom, ki smo ga vozili po italijanskih dirkališčih in brezpotjih, dokazal, da je izjemen stroj. Vozili smo.

Lahko bi rekli, nič novega – novi Volvo V60 nadaljuje uspešno zgodbo, ki so jo Švedi začeli pisati s prvim novodobnim Volvom XC90. Vozili smo.

Šestica, petič. Ali pa četrtič, če bi bili puristi. Prva generacija Audija A6 je bil namreč 'le' osveženi Audi 100 z novim imenom. Vozili smo.

Volkswagen je od začetka prodaje Touarega leta 2002 prodal že skoraj milijon primerkov. Za uspešno nadaljevanje potrebujejo nov rod, ta pa je zdaj tik pred začetkom prodaje. Vozili smo.

Seat je v svoji zgodovini sodeloval z dvema popolnoma diametralnima koncernoma, pri katerih je pridobil želeno znanje, ki so ga nato oplemenitili s svojim temperamentom. Reportaža.

Ko govorimo o veliki nemški trojki, se mnenja krešejo le toliko, kolikor je zamegljen um posameznih privržencev. Vsi drugi vemo, da veliko prispevajo tudi tehnologije in status znamke. Test.

Ko je Volvo pred leti prišel v lastniške roke kitajskega Geelyja, je marsikdo mislil, da to pomeni konec za slovito švedsko znamko. Kako napačno razmišljanje! Dokaz za to je tudi novi Volvo XC40. Test.

Na koncu primerjave, ki jo boste ravno začeli brati, smo pripravili pregled hibridnih, priključnohibridnih in električnih avtomobilov na našem trgu ta hip. Izbira je dovolj bogata, da je razlogov za izbiro avtomobila z enim od teh pogonskih sklopov več kot dovolj. Primerjamo.

EcoSport je pravzaprav najkrajši križanec z videzom terenca na trgu. Pred pol leta so ga Fordovci temeljito popravili, da se bo lahko bolje postavil po robu številnim tekmecem. Kratki test.

Bolj terenske gume, nekaj robustnih obrob, atraktivna grafika – to so osnovne značilnosti Hiluxa, ki so ga pri Toyoti izdali, da zaznamujejo 50. obletnico tega modela. Kratki test.

Zdaj so na prodajnem Olimpu zgolj še terenci ali križanci, zato je Volkswagen svojo novost, T-Roca, dobil ob pravem času. Kratki test.

Do zdaj smo se motoristi hvalili, da sta nam dovolj dve kolesi; višek je vse, kar je več. Najnovejša Yamahina kreacija Niken to trditev postavlja na novo. Začetno misel bi lahko tako dopolnili: za užitek in varnejšo vožnjo so dovolj tri kolesa. Vozili smo.

Pri Harley-Davidsonu so velikopotezno napovedali, da bodo v prihodnjih desetih letih predstavili kar sto novih modelov. Pri tem so seveda všteti tudi že obstoječi, ki pa jih bodo doletele različne prenove. Vozili smo.

Družina Monster je velika, ponudbe pa toliko, da jih med seboj že težko ločiš. Vozil sem najšibkejšega, vozil sem najmočnejšega z oznako R in dirkaškimi komponentami za na 'pisto', zato sem 821 kar malce podcenjeval. Napaka! Test.

Reli Velenje se je končal z zanesljivo zmago prvaka Roka Turka, še bolj prepričljivo je med 'dvopogonci' s konkurenco opravil njegov idrijski sosed Aleks Humar. Šport.

Dacia Duster je na trg prišla v letu 2010 in požela takojšni uspeh. Kupci avtomobilov s štirikolesnim pogonom so namreč vedno hlastali za cenovno ugodnimi avtomobili, takimi, ki bolj služijo lastnikom kot obratno. Rabljeni avto.

Nova številka je v prodaji od 14. junija 2018. Naslednja številka, 08/2018, izide 12. julija 2018. Na revijo se lahko naročite prek spleta, Avto magazin pa lahko berete tudi na tablicah in telefonih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol