J-Pace bo nov največji Jaguarjev SUV

9. 4. 2018 | Jure Šujica
Deli

J-Pace na enaki zasnovi kot vozila znamke Range Rover, le da bo daljši, širši in nižji.

Dve leti minevata, odkar je Jaguar vstopil v razred športnih terencev z modelom F-Pace. Znamka je po krizi v obdobju Fordovega lastništva in gospodarskem zlomu leta 2008 že precej napredovala v smislu prodajnih rezultatov, omenjeni model pa ji je prinesel dodaten zagon, dvignil prodajne številke in dobro tlakoval pot za lani predstavljenega manjšega brata E-Pacea in nato še za prvega električnega Jaguarja v zgodovini, pred kratkim predstavljenega modela I-Pace.

Očitno pa to še ni konec Jaguarjeve širitve v razred priljubljenih SUV-ov, saj so Britanci po poročanju tamkajšnjih medijev začeli razvoj novega športnega terenca, največjega do zdaj. Ta naj bi se imenoval J-Pace, temeljil naj bi na zasnovi modelov znamke Land Rover (oziroma njene prestižne veje Range Rover), z njim pa naj bi se Jaguar postavil po robu avtomobilom, kot je Porsche Cayenne. Na trg naj bi J-Pace prišel leta 2021, največji uspeh naj bi dosegel na Kitajskem, za obliko pa bo poskrbel kdo drug kot Ian Callum, oče vseh že omenjenih SUV-ov britanske znamke.

Kljub ofenzivi na področju SUV-ov pa se Jaguar v prihodnje ne bo posvečal zgolj temu avtomobilskemu razredu. In čeprav ne beležijo najboljših prodajnih statistik, bodo tako še naprej nadaljevali proizvodnjo modelov XE in XF, oba avtomobila pa naj bi celovito prenovo doživela po letu 2020. Kot smo pred časom že poročali, pa naj bi že prihodnje leto prišla nova generacija modela XJ, ki bo od leta 2019 na voljo izključno z električnim pogonom.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol