Jaguar I-Pace prihodnja konkurenca slavnim nemškim Mercedesovim taksijem

27. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli
Jaguar I-Pace prihodnja konkurenca slavnim nemškim Mercedesovim taksijem (foto: Jaguar)
Jaguar

To bo še eden izmed ukrepov mestnih oblasti za zmanjšanje škodljivih izpustov.

Avtomobilska revolucija, ki jo prinašajo električni avtomobili, bo naposled doletela tudi ene izmed najbolj prepoznavnih storitev v Nemčiji, bež taksije znamke Mercedes-Benz. Ti bi namreč kmalu lahko vsaj deloma odstopili mesto električnim avtomobilom, kar se že dogaja.

Vozila znamke Mercedes-Benz v Nemčiji predstavljajo okoli 60 odstotkov vseh taksi vozil, pri čemer vozniki najpogosteje posegajo po vozilih Razred E. A medtem ko po poročanju ameriškega spletnega portala Bloomberg prvih električnih vozil, križancev EQ C, Mercedes ne bo dostavil vse do prihodnjega, se je zdaj na trgu vmešal še britanski proizvajalec prestižnih avtomobilov Jaguar, ki je te dni mestu München dostavil 10 električnih vozil I-Pace.

Uvedba letos predstavljenega športnega terenca v vozni park nemških taksijev bo prebivalcem bavarske prestolnice po mnenju tamkajšnjih oblasti prinesla številne koristi. Prva bo vsekakor nižja količina škodljivih izpustov v ozračje, kar je v Münchnu kot enemu izmed najbolj onesnaženih nemških mest še posebej pomembno. Druga korist pa so nižje cene prevozov. Mestne oblasti bodo namreč za vožnjo z omenjenimi taksiji namenile subvencijo v višini 20 centov za vsak prevožen kilometer.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol