Kaj se dogaja? Fiatov model, ki je uradno že v pokoju, doživlja drugo mladost

Slovenski uvoznik je po Evropi pokupil vse primerke odhajajoče generacije modela Doblo, ki je zaradi ugodne cene postal prodajni hit.

Natanko pred enim letom se je v vrhu prodajne lestvice lahkih gospodarskih vozil pojavila ne ravno pogosta zanimivost. Na prestol je namreč z visoko prodajno številko priplezal ostareli manjši Fiatov dostavnik Doblo. Do takrat omenjenega modela, ki ga letošnjo jesen čaka zamenjava, niti približno ni bilo v zgornjem delu lestvice najbolje prodajanih lahkih gospodarskih vozil, ampak se je bolj ali manj izgubljal v razrednem povprečju.

Pri uvozniku Avto Triglavu so zatrdili, da prodajne številke niso napihnjene zaradi enodnevnih registracij oziroma nadaljnjega izvoza, ampak so posledica večmesečnih zamud pri dobavi naročenih vozil. Tako so prejeli večje število vozil Doblo Cargo, poleg tega so se dobave nadaljevale, nekaj vozil pa je bilo tudi na zalogi, kar je v teh časih prava redkost.

Proti koncu lanskega leta so se pri Avto Triglavu domislili nevsakdanje poslovne priložnosti in pri prodajalcih v evropskih državah (verjetno z znatnim količinskim popustom) pokupili vse primerke modela Doblo, skupaj okoli 250 vozil v tovornih in potniških izvedbah ter z 1,6-litrskim turbodizelskim motorjem.

Cene za tovorno izvedbo se z vsemi ugodnostmi začenjajo pri 18.320 in za potniško pri 19.911 evrih. Ni čudno, da Doblo doživlja svojo drugo mladost in da je spet v vrhu prodajne lestvice. Fiat Doblo je na avtomobilskem svetu že od leta 2000, skozi štiri generacije pa ga je za svoj tovorni dostavnik ali družinsko vozilo izbralo več kot 1,8 milijona kupcev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol