Kia objavila prve fotografije novega električnega križanca z najnovejšo mobilno tehnologijo

6. 1. 2018 | Jure Šujica
Deli

Uradna predstavitev za medije bo v ponedeljek, 8. januarja ob 12. uri, javnosti pa bo na ogled dan kasneje. 

Korejci letošnje leto na sejmu CES kot kaže pripravljajo pravo malo ofenzivo novosti. Po Hyundaiju in njihovemu modelu FCEV, ki ga bo poganjal vodik, bo lasvegaški salon za uradno premiero uporabilo tudi njegovo partnersko podjetje. Kia bo namreč na salonu predstavila popolnoma nov električni avtomobil, za katerega zaenkrat še nima imena, po sicer dokaj 'zakritih' fotografijah sodeč pa bo v skladu s trenutnimi smernicami v avtomobilski industriji oblikovan kot športni terenec.

Novinec bo tako nadaljeval Kiino zgodbo razvoja električnih tehnologij, ki se je sicer začela že pred leti s hibridnim modelom Soul PHEV. Vseeno pa njegova naloga ne bo zgolj predstavitev napredka na področju električnega pogona, pač pa tudi tehnologij, ki bodo lajšale komunikacijo med avtomobilom in voznikom, kakršnih do sedaj po besedah inženirjev še nismo videli. Med njimi bo tudi prvi primer v avtomobil vgrajene mobilne tehnologije pete generacije.

»Navidezna resničnost, avtonomni avtomobili in popolna povezljivost z avtomobilom so bili pred časom le vizija oddaljene prihodnosti. Sedaj, ko so v kratkem času postali del sedanjosti, smo pri Kii pričeli iskati načine, kako jih prilagoditi našim kupcem. Na CES-u bomo tako z njimi delili našo strategijo in vizijo mobilnosti v prihodnosti, v sklopu katere bomo predstavili širok nabor naprednih tehnologij, ki jih kupci lahko že kmalu pričakujejo,« pa je ob najavi premiere dejal dr. Woong-cheol Yang, prvi mož oddelka za razvoj pri Kii in Hyundaiju.

Jure Šujica
foto: Kia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol