Lamborghini: Električni bik bo zakrpal "luknjo" v ponudbi znamke!

31. 7. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Revuelto, njihov superšportni kupe, je razprodan za naslednji dve leti, sporočajo Italijani in razkrivajo nekaj načrtov za prihodnost.

Lamborghini je pred štirimi meseci razkril naslednika Aventadorja, ki so ga poimenovali Revuelto. Proizvodne kapacitete avtomobila, poimenovanega po biku, ki je kar 12-krat skočil na tribuno arene v Barceloni, so razprodane za naslednji dve leti, so sporočili v poročilu in pritajeno razkrili še eno pomembno novico!

Najtežje pričakovani bik zadnjih šestih let je tu in to je njegova posebnost ...

Lamborghini

Prihaja čez 4 leta

Lamborghinijev izvršni direktor Stephan Winkelmann je oznanil, da bo prvi popolnoma električni Lamborghini na ceste zapeljal leta 2028. To ne bo niti kupe niti SUV, čeprav je bil Urus finančno gledano za Italijane odlična poteza! Prvi električni bik bo grand tourer s štirimi sedeži - takšen avtomobil namreč manjka v ponudbi znamke. Povedal je še, da bo ta avtomobil uporabnejši od Huracana ali pa Revuelta. Imel bo razporeditev sedežev 2+2, kot 400 GT 2+2 iz 60. let.

Lamborghimn

Osnova bo koncernska

Prvi popolnoma električni Lambo bo zasnovan na eni izmed Volkswagnovih koncernskih platform. Tako si je Urus  tudi delil "drobovje" z Audijem RSQ8. Winkelmann je dodal, da bo potovalni Lamborghini od tal oddaljen več kot Revuelto in manj kot Urus - zamenjava za slednjega prihaja v 2029 in bo prav tako popolnoma elektrificirana.

Lamborghini

Fotografije: Lamborghini 

 

Preberite še: Predstavljamo vam edini pravi način zaščite avta pred točo! Ja, pa kaj še ... (VIDEO)

BONUS VIDEO: Audijev tehnološki pionir zdaj še bolj izstopa, vendar na nepričakovan način!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord