Bo ta avto Lancio popeljal na pota stare slave? Zdaj je povsem jasno, kako bo izgledal novi Ypsilon

5. 2. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Lancia Ypsilon pomeni na neki način novo rojstvo znamke Lancia. Po tem, ko je bil 'stari' Ypsilon edini model, ki je v zadnjem desetletju znamko ohranjal na aparatih, bo zdaj dobil nujno potrebnega naslednika.

Lancia je sicer zelo po tihem na svoji spletni strani objavila fotografije in opise avtomobila, ki jim je prej dvakrat "ušel" v medije. Prvič, ko so prototip novega Ypsilona potegnili iz globokega kanala, drugič pa, ko so ga fotografi ujeli med snemanjem promocijskega spota.

Lancia

Pri Lancii so zdaj očitno ugotovili, da je čas, da potezo naredijo tudi sami. Pokazali so jasno sliko sprednjega dela in pa dele notranjosti, ki nikakor ne more skriti Stellantisovega porekla.

Lancia

Z okroglimi LED lučmi na zadku so se, tako sami, poklonili modelu Stratos, ki velja za pravo reli ikono, le da so v sredino okroglih luči namestili še črki Ypsilon. Spredaj so žarometa pomaknili v skrajna roba avtomobila, močno pa izstopa napis Lancia, nameščen na konec sprednjega pokrova.

Glede na poreklo je osnova skoraj zagotovo koncernska, kar pomeni, da si drobovje deli z električnima Oplom Corso in Peugeotom 208. Pri Lancii pravijo, da bo z enim polnjenjem zmogla 403 kilometre (po WLTP). TUdi pogonski sklop bi moral biti poznan 154 konjski s 54 kWh baterijo.

Lancia

V nadaljevanju naj bi Lancia Ypsilon dobila tudi bencinski motor, a kaj več o tem pa tudi ceni, še ni znanega. Znano je le to, da bo prva serija električnih Ypsilonov omejena na 1906 primerkov, kar simbolizira letnico nastanka znamke.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol