Ljubljana dobiva nov stacionarni radar. Preverite, kje vas bo lovil

30. 8. 2023 | STA
Deli
Ljubljana dobiva nov stacionarni radar. Preverite, kje vas bo lovil (foto: Tamino Petelinšek/STA)
Tamino Petelinšek/STA

Na Molu, natančneje mestnem redarstvu, so pojasnili, kje v Ljubljani na vas prežijo stacionarni radarji.

S petkovim začetkom šolskega leta bo poostren tudi nadzor prometne varnosti v okolici šol. Direktor Policijske uprave Ljubljana Tomislav Omejec je poudaril, da bodo v okolicah šol večkrat izvajali kontrole prometa in tako spodbujali voznike, da bodo predvsem pozorni na otroke in mladostnike.

Posebej je opozoril na varno uporabo koles, motorjev, mopedov in skirojev nasploh. "V policiji zaznavamo povečano število nesreč, zato bomo posebno pozornost namenili tudi temu segmentu, še posebej bi pa na tem mestu opozorili vse udeležence v prometu, da uporabljajo zaščitna sredstva," je dejal.

Vodja mestnega redarstva Roman Fortuna pa je pozval k prilagoditvi hitrosti vožnje v okolici šol in spomnil, da parkiranje na pločnikih in kolesarskih stezah ni dovoljeno. Tudi letos bodo stacionarni radarji postavljeni na Aljaževi, Roški, Tržaški, Cesti v Mestni log in Zadobrovški. V fazi nakupa pa je še en samostojni radarski sistem in tri ohišja, ki bodo postavljena na Zaloški, Šmartinski in Dunajski cesti pri OŠ Maksa Pečarja.

Preberite še: V petek prometni kolaps v Ljubljani? Nedokončana dela in prvi šolski dan ...

BONUS VIDEO: Uglajena poslovna limuzina z brutalnimi pospeški in smislom za humor – to je izumirajoča vrsta!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol