Dončićev Porsche na dražbi! Taka je trenutna, najvišja ponudba ...

27. 9. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Enkratna priložnost, da v svojo garažo zapeljete avto, ki ga je nekoč vozil trenutno najbolj vroč košarkar na svetu!

Gre za Porscheja Panamero 4, ki jo je Luka Dončić (predvsem) uporabljal med svojim igranjem za madridski Real. Avto je kupil julija leta 2017 in ga kmalu polepil v modro, kromirano folijo, po kateri je avto postal tudi najbolj znan. Dončić je avto aktivno uporabljal le eno sezono, saj se je po sezoni 2017/18, ko je osvojil evroligaški naslov in naziv najkoristnejšega košarkarja evrolige, preselil v ZDA, kjer je zaigral za Dallas Mavericks. Omeniti velja tudi, da je Luka Dončić, ko je bil lastnik omenjene Panamere, s Slovenijo postal tudi evropski košarkarski prvak.

collectingcars.com/GAS Auto

Nekdanja Dončićeva Panamera ima v tem trenutku prevoženih slabih 100.000 kilometrov, avto pa so, poleg Luke, uporabljali tudi člani njegove družine. Prodaja se brez modre folije, v originalni črni barvi z bež usnjeno notranjostjo. Opremljen je z 21-palčnimi "SportDesign" platišči črne barve, LED žarometi in zvočnim sistemom BOSE, dodatno pa je na avtu nameščen tudi Akrapovičev izpušni sistem. Z avtom pride v kompletu sicer tudi originalni.

collectingcars.com/GAS Auto

Avto je bil zaradi poškodb, ki so jih povzročili kamenčki s cest, na nekaterih mestih že barvan, nekaj "kozmetičnih napak" pa ima zaradi uporabe tudi sedaj. Zadnji servis je bil opravljen pred dvema mesecema, tudi sicer pa je bil avto redno servisiran. Kaj pa cena? Zgolj med pisanjem tega članka se je s 27.000 evrov dvignila na 52.000, tako da bo najbolje, da zadnjo ponudbo preverite kar sami. Cena brez zvezdniškega pedigreja bi za tak avto morala biti nekje med 70 in 80 tisoč evri.

collectingcars.com/GAS Auto

Luka Dončić je sicer znan kot velik ljubitelj prestižnih avtomobilov, še posebej Porschejev, saj je že pred leti svojega rdečega 911 Turbo S prav tako odpeljal k Akrapoviću po nov izpušni sistem. Morda najbolj nenavaden, a hkrati simpatičen avto v njegovi zbirki pa je Fičko, ki ga je kot darilo dobil za svoj 18. rojstni dan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Preberite še: Porsche na Hrvaškem odpira tovarno ...

BONUS VIDEO: Renault, ki piše zgodovino: Napočil je konec bencinu in legendarni oznaki …

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol