Marko Kavčič v Suzukiju

20. 10. 2009
Deli

Neustrašni primorski dirkač Marko Kavčič, ki je lansko sezono navduševal v Renaultu Cliu RS, bo 1. novembra začel nastopati v italijanskem pokalu Suzuki Winter Cup.

Marko Kavčič in novi sovoznik Borut Klančič bosta nastopila na šestih dirkah pokala Suzuki Winter Cup, njun dirkalnik pa bo Suzuki Swift 1.600 (to na žalost ni S1600, op. p.). »Za novoustanovljeni pokal, ki je le nadaljevanje uspešnega poletnega italijanskega pokala Suzuki Cup, bo štelo šest dirk. Prva in zadnja bosta na asfaltu, štiri pa bodo na makadamu. Reliji ne bodo dolgi, saj se na eni dirki (tako imenovane ronde) odpelje le okoli 50 kilometrov hitrostnih preizkušenj.

Ker pa bodo dirkalniki z okoli 130 'konji' podobno zmogljivi, se bo takoj pokazalo, ali smo iz pravega testa, « pravi Kavčič, ki ostaja pod okriljem ekipe Gold Team Racing Teama. Dirkalnik bodo najeli pri italijanski ekipi, ki je v zadnjih dveh letih osvojila naslov v poletnem pokalu, zato upajo na dobre rezultate. Prva dirka bo 1. novembra. »Za zdaj imamo denarno pokrite le tri dirke, a sem prepričan, da bomo ob dobrih nastopih odpeljali vseh šest, « še dodaja Kavčič.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol