Mercedes v Nemčiji uživa v sladkih skrbeh

28. 12. 2022
Deli

Številna podjetja se v teh časih soočajo s pomanjkanjem ustreznega kadra, a to ne velja za nemškega proizvajalca avtomobilov Mercedes-Benz.

Samo v Nemčiji so letos prejeli okoli 160.000 prošenj, kar bistveno presega število prostih delovnih mest, je za nemško tiskovno agencijo dpa pojasnila vodja Mercedesove kadrovske službe Sabine Kohleisen.

Po besedah Kohleisenove podjetje privablja tudi mlade delavce za usposabljanje. "Doslej smo imeli to srečo, da smo lahko v celoti zapolnili vsa vajeniška mesta in mesta za programe dualnega študija," je dejala.

Dualni študij je način študija v Nemčiji, ki združuje poklicno usposabljanje z akademskim izobraževanjem.

Pandemija covida-19 je povzročila dolgotrajne spremembe v delovni kulturi družbe Mercedes-Benz, zlasti kar zadeva delo od doma ali na poti.

Po besedah vodje kadrovske službe so natančna pravila za to določena med ekipami in dogovorjena s posameznimi vodji. V primeru, da naloga to dopušča, je mogoče v celoti delati na daljavo, je dejala.

"Našim menedžerjem smo dejali, naj vzpostavijo pravila igre, ki bodo ustrezala ekipam," je pojasnila in dodala, da v Mercedesu ne bodo izdali poziva zaposlenim, da se morajo vsi vrniti nazaj v pisarne oziroma naj vsi delajo od doma.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol