Papež prejel od Mercedesa ključe novega papamobila

7. 7. 2013
Deli

Predsednik Daimlerja, Dietrich Zetsche, je v Vatikanu obiskal papeža Frančiška in mu izročil ključe novega 'Papamobila'. Slednjega bo seveda krasila trikraka zvezdo, preurejeni avtomobil pa je Mercedes-Benz razred M.

Avto je bil seveda narejen posebej za potrebe papeža, prvič pa ga bo papež Frančišek uporabil konec julija, ko bo obiskal Brazilijo. V Daimlerju so zadovoljni, da je papež ponovno izbral nemško znamko in s tem pokazal zaupanje v varnost, tehnologijo in udobje, ki jih nudijo Mercedesova vozila.

A izbira ni presenetljiva, saj pri Mercedesu oskrbujejo poglavarje katoliške cerkve že več kot 80 let. Začelo se je leta 1930 z modelom Nürburg 460, nato leta 1960 nadaljevalo z modelom 300D Landaulet Convertible. Sledila sta Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet in 300 SEL.

Leta 1980 se je prvič uporabilo ime 'papamobil', označevalo pa je Mercedesov razred G, ki so ga leta 2002 zamenjali z ML-om oziroma pravilneje razredom M.

Zdaj bo torej Mercedes nadaljeval tradicijo 'papamobilov' z novim razredom M, pri čemer pa so tokrat papežu podarili tudi Smartovo električno kolo. Gesta ni naključna - papež Frančišek je, ko je služboval še kot kardinal, za mestne poti najraje uporabljal prav kolo. Zdaj, ko je na funkciji, ki mu kaj takega pravzaprav niti ne omogoča oziroma dovoljuje, je gesta verjetno zgolj simbolična!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol