Vse je pripravljeno za širitev mreže Shellovih bencinskih servisov v Sloveniji

31. 8. 2023 | STA
Deli
Vse je pripravljeno za širitev mreže Shellovih bencinskih servisov v Sloveniji (foto: Shell)
Shell

Še malo in znamenita Shellova školjka se bo pojavila na 39 bencinskih servisih v Sloveniji. Kdaj točno?

Madžarska energetska skupina Mol je zaključila napovedano prodajo 39 bencinskih servisov družbi Shell v Sloveniji, predaja servisov pa se bo predvidoma začela oktobra. Transakcija je bila dogovorjena v okviru prevzema družbe OMV Slovenija, danes Mol & Ina. Podobo prvega od servisov nekdanjega OMV bodo Madžari prenovili v prihodnjih dneh.

Skupina Mol je kupoprodajno pogodbo s podjetjem Shell v Sloveniji podpisala marca. Transakcija vključuje 39 bencinskih servisov - delno iz mreže Mol Slovenija, delno pa iz mreže nekdanjega OMV Slovenija, so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v Mol Slovenija.

Kot so spomnili, je bila ta transakcija pogoj, ki jim ga je za konec junija izveden prevzem OMV Slovenija postavila Evropska komisija. Posel je bil predmet različnih soglasij, vključno s potrditvijo Javne agencije RS za varstvo konkurence.

Mol je po nakupu OMV Slovenija postal drugi največji akter na slovenskem trgu goriv. Za naslednje dni je napovedal prenovo zunanje podobe prvega bencinskega servisa iz mreže Mol & Ina v Murski Soboti, postopoma, do aprila 2024, bo sledila prenova servisov celotne mreže nekdanjega OMV.

Kupci bodo lahko na bencinskih servisih Mol & Ina uporabljali digitalni program zvestobe Mol Move, do najpozneje 1. januarja 2024 pa jim bo povsod v Sloveniji na voljo gorivo Mol EVO.

Skupina Mol sicer upravlja tri rafinerije in dva petrokemična obrata z integriranim upravljanjem dobavne verige na Madžarskem, Slovaškem in Hrvaškem ter mrežo več kot 2500 bencinskih servisov v 10 državah srednje in jugovzhodne Evrope.

Skupina Mol je na slovenskem trgu prisotna od leta 1996.

Preberite še: Pripravite se - to je novi Alfin superšportnik!

BONUS VIDEO: Nam bodo naša najljubša spletna naročila kmalu začeli dostavljati na elektriko?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol