Neverjetno, kaj je ta možakar doživel ob servisu električnega avtomobila

Avstralcu so zaračunali menjavo motornega olja in filtra, čeprav je očitno, da popolnoma električnim avtomobilom tega ni treba, ker nimajo motorja z notranjim zgorevanjem.

Električna vozila naj bi bila cenejša in manj zapletena za vzdrževanje, saj imajo veliko manj gibljivih delov kot vozila, ki jih poganjajo motorji z notranjim zgorevanjem. Zato je bil toliko bolj presenečen lastnik Mercedes-Benza EQA iz avstralskega Melbourna, ki je odpeljal svoj EQA 250 v pooblaščeno delavnico na redni servis in ugotovil, da so mu zaračunali 700 avstralskih dolarjev za opravljeno delo, ki je med drugimi rutinskimi pregledi vključevalo tudi menjavo motornega olja in filtra.

Mercedes-Benz

"Težava je v tem, da je ta avto popolnoma električen. Zaračunali so mi menjavo olja in oljnega filtra na popolnoma električnem avtomobilu. Ni hibrid, je popolnoma električen. Mislil sem, da bi to še enkrat preveril; ta avto vozim že dve leti; danes ga še enkrat preverjam – ja, zagotovo je električen«, je dejal možakar v videu, ki ga je delil na enem od družbenih omrežij.

Mercedes-Benz

Lastniku se  zaplet ni zdel smešen in je menil, da je bil ogoljufan, a so pri zastopstvu trikrake zvezde to označili za "nedolžno napako", ki jo je zagrešil uslužbenec servisa pri tiskanju računa. »Član naše ekipe je pomotoma izbral napačno kodo delovnega mesta pri tiskanju računa za servis električnega vozila," so pojasnili na servisu in se za napako tudi opravičili.

Preberite še: Takega športnika bi si želeli tudi na cesti, a mu zvezde kažejo drugače

Ni sicer električen, a ta Mercedes-Benz je najbolj priljubljen pri nas.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord