Naslednik priljubljenega enoprostorca bo, vendar ga bo gnala elektrika

Pri Renaultu so potrdili prihod novega Scenica, ki ga bodo čez manj kot dva meseca uradno razkrili na avtomobilskem salonu v Münchnu.

Novinca so napovedali že lansko leto z oblikovno študijo Scenic Vision, tokrat pa so razkrili prve obrise avtomobila, ki bo spadal v segment C in bo okrepil Renaultovo ponudbo električnih modelov, kjer so zdaj trije avtomobili, in sicer Mégane E-Tech electric, Zoe in Twingo.

Vozni park predserijskih primerkov bo skupina Renaultovih inženirjev od tega poletja vozila po evropskih cestah. V tovarni Douai ElectriCity izdelani predserijski avtomobili bodo prekriti s posebnim kamuflažnim vzorcem, ki so ga po meri zasnovali v oddelku Renault Design.

Linije in motivi, ki izhajajo iz Renaultovega zaščitnega znaka, so naslednja stopnja podobnega vzorca, ki so ga prej zasnovali za prve preskusne primerke modela Mégane E-Tech electric, in ustvarja slepilno kamuflažo, kljub temu pa je videti, da bo imel novinec poteze v slogu križancev.

»Slepilni manever« pa ne bo trajal prav dolgo, saj bodo novinca uradno razkrili že 4. septembra na avtomobilskem salonu v Münchnu.

Preberite še: A res prihaja nov, sila zaželen in hudo omejen model?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol