Vlada odločila - naslednja dva tedna vožnja ne bo nič dražja

Vlada je s prilagoditvijo trošarin ohranila nespremenjene regulirane cene bencina in dizelskega goriva. Naslednja morebitna sprememba 25. aprila.

Tisti, ki ste špekulirali s ceno, ste se morda celo ušteli. Cene pogonskih goriv in kurilnega olja v naslednjih dveh tednih namreč ostajajo - nespremenjene. Vlada je namreč prilagodila oziroma znižala trošarine in na bencinskih servisih zunaj avtocest bo neosvinčeni 95-oktanski bencin še naprej stal 1,491 evra za liter, dizelsko gorivo pa 1,523 evra za liter, medtem ko je za liter kurilnega olja treba odšteti 1,170 evra. Cene goriv na bencinskih servisih ob avtocestah trgovci lahko določajo sami.

Napačno gorivo v rezervoarju ni nujno katastrofa sama po sebi. Lahko pa to postane ...

Napačno gorivo v rezervoarju ni nujno katastrofa sama po sebi. Lahko pa to postane ...

Profimedia

Vlada prilagodila trošarine navzgor in - navzdol

Vlada je trošarino za neosvinčeni bencin znižala z 0,46051 evra na liter na 0,45824 evra na liter. Trošarino za dizel je zvišala z 0,39267 evra na liter na 0,42538 evra na liter, za kurilno olje pa z 0,11577 evra na liter na 0,15085 evra na liter.

Na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo so sicer izračunali, da bi bilo treba v primeru ohranitve trošarine za neosvinčeni bencin na zdajšnji višini ter ob upoštevanju vseh v preteklosti veljavnih davkov in prispevkov od torka za liter odšteti okoli 1,552 evra (liter dizla pa okoli 1,598 evra), še poroča STA.

 

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol