Natovarjanje električnega kolesa še ni bilo tako enostavno

Natovarjanje električnega kolesa še ni bilo tako enostavno (foto: Pender)
Pender

Z dvižno teleskopsko roko je mogoče do 30 kilogramov težko e-kolo brez napora namestiti na strešni nosilec.

Vsi uporabniki električnih koles na avtomobilih nimajo vlečne kljuke in ustreznega nosilca, zato so svoje baterijske dvokolesnike primorani nameščati na strešni nosilec. To pa ni povsem lahko opravilo, saj električna kolesa, ki so  precej težka tudi brez baterije, pri natovarjanju zahtevajo določeno mero spretnosti in moči, pri čemer je težava predvsem višina.

Pender

Podjetje Pender iz nemškega Bochuma je zdaj ponudilo rešitev z imenom Ebikelifter. Gre za dvižno napravo s teleskopsko roko, ki se prilega vsem običajnim strešnim nosilcem in ima nosilnost do 30 kilogramov. Ebikelifter s pomočjo dveh plinskih tlačnih vzmeti sledi potiskanju in vleki, ki omogoča natovarjanje in raztovarjanje brez večjega napora.

Pri nameščanju je treba pritrditi tako imenovano vpenjalno nosilno cev med cevjo krmila in sedežno oporo za prijemalno roko. Pomembna prednost pripomočka je, da sta velikost kolesa in konstrukcija okvirja skoraj nepomembni.

Pender

In seveda Ebikelifter ni primeren samo za električna kolesa, ampak tudi za kolesa brez podpore elektromotorja.

Proizvajalec navaja, da konstrukcija iz nerjavečega jekla in aluminija tehta okoli enajst kilogramov, stane pa 748 evrov.

Preberite še: Bizarno! Električnemu avtomobilu je kar med vožnjo odpadla baterija (VIDEO)

Morda vas zanima tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord