Nemške subvencije pošle praktično v trenutku ... Kaj sledi za tiste, ki niso prišli na vrsto?

28. 9. 2023 | Gregor Žvab
Deli
Nemške subvencije pošle praktično v trenutku ... Kaj sledi za tiste, ki niso prišli na vrsto? (foto: Profimedia)
Profimedia

Nemška investicijska banka KfW je v 24 urah prejela kar 33.000 prošenj.

Kot smo že poročali, so Nemci dobesedno napadli subvencije za postavitev domače polnilnice v kombinaciji s sončno elektrarno in hranilnikom energije. KfW je namreč ponudila do 10.200 evrov nepovratnih sredstev lastnikom električnih vozil oziroma tistim, ki so si električni avto že naročili.

Žeje bilo že od začetka jasno, da subvencije ne bodo na voljo dolgo časa, saj se je praktično takoj zaradi obremenjenosti sesedla spletna stran banke, prek katere je bilo treba vnesti prijavo. Na koncu je bilo, kot poroča Automotive News Europe, v 24 urah vloženih kar 33.000 prijav, kar pomeni, da je ponujenih 300 milijonov evrov pošlo prej kot v enem dnevu. Ob tem vse kandidate za subvencije tudi pozivajo, naj ne oddajajo več prijav.

Nemčija je sicer v ta namen rezervirala 500 milijonov evrov, a jih je 200 milijonov namenjenih za prihodnje leto, in sicer po načelu, kdor prvi pride, prvi melje. Pričakovati je, da bodo tudi prihodnje leto subvencije pošle v podobnem času.

Nemčija se je sicer za to potezo odločila, da bi razbremenila javni sistem polnilnic in povečala zanimanje za električne avtomobile.

Preberite še: Volkswagnove težave s proizvodnjo se še krepijo ...

BONUS VIDEO: Prodajniški triki, testiranje avtomobilov in kaj je narobe z BMW M2?

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol