Uf, če bo naslednji Nissan GT-R vsaj malce podoben temu ... (VIDEO)

25. 10. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Trenutna generacija Nissanovega najbolj športnega modela je na voljo že d 2007 in še vedno navdušuje!

Nissan GT-R; močan kot Godzila, oster kot katana. Trenutna generacija R35, ki jo poganja 3,8-litrski šestvaljnik z dvema turbinama je po vseh teh letih od premiere še vedno priljubljena in konkurenčna, a Nissan seveda razmišlja tudi o nasledniku.

Na tokijskem avtosalonu je japonska znamka predstavila koncept, ki bi lahko v primeru serijske proizvodnje predstavljal naslednjo generacijo modela GT-R.

Hyper Force

Gre za električno gnanega športnega kupeja s 1000 kW moči in štirikolesnim pogonom, ki skupaj z aerodinamično karoserijo skrbi, da se moč na asfalt prenaša karseda učinkovito. Energija je shranjena v bateriji s trdnim elektrolitom.

Bo Toyota predstavila novo Supro?

Konstrukcija je iz ogljikovih vlaken, karoserija pa kljub futurističnemu pridihu še vedno spominja na trenutno Godzilo; nizka kupejevska linija strehe, odsekan zadek in okrogle luči. V notranjosti so školjkasti dirkaški sedeži, okoli volana pa zasloni, ki prikazujejo kopico informacij.

Opremljen je s celo paleto najsodobnejše tehnologije, ki jo trenutno pripravljajo Nissanovi inženirji. Uporabili so celo navidezno resničnost; ko je avtomobil parkiran, lahko voznik s pomočjo tehnologije sodeluje v igrificirani vozniški izkušnji, kjer v igri tekmuje z drugimi igralci.

Če pride do serijske proizvodnje, bo model, ki bo zapeljal iz tovarn, malce manj futurističen, a vseeno; če bo povzel vsaj kakšno prvino, bo precej strupen!

Preberite še: Bo to nov najdražji?

BONUS VIDEO: To so skrite slabosti (in prednosti) električnih avtomobilov!

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol