Nissan razkril nepravilnosti pri merjenju porabe goriva in izpustov

Nepravilnosti naj bi že reševali znotraj podjetja, poleg tega naj kupci vozil zaradi njih ne bi bili oškodovani.

Nissan razkril nepravilnosti pri merjenju porabe goriva in izpustov (foto: Nissan) Nissan
9. 7. 2018

Medtem ko se zadeve, povezane s škodljivimi izpusti v Evropi, počasi umirjajo, zanimive novice, povezane s tovrstnimi nepravilnostmi, prihajajo iz Japonske. Vodstvo enega izmed največjih tamkajšnjih avtomobilskih proizvajalcev, Nissana, je namreč javno oznanilo, da so se nepravilnosti, povezane z napačnimi meritvami, pojavile tudi v njihovem podjetju.

V uradni izjavi so pri Nissanu navedli, da naj bi med preverjanjem kontrole izpušnih plinov in porabe goriva odkrili 'odstopanja od predpisanih vrednosti, doseženih v laboratoriju, na podlagi omenjenih vrednosti pa je bilo nato izdano inšpekcijsko poročilo'. Omenjene nepravilnosti naj bi bile odkrite v septembru leta 2017 po večkratnih pozivih k preverjanju kakovosti z namenom preprečevanja kakršnihkoli nepravilnosti.

Po odkritju nepravilnosti so pri Nissanu sprožili preiskavo, zakaj je do tovrstnih nepravilnosti prišlo, hkrati pa je začel izvajati ukrepe, s katerimi bi tovrstne nepravilnosti preprečil tudi v prihodnje. Ob tem tudi sporočajo, da so navedene vrednosti izpustov in porabe pri vozilih, ki so trenutno v ponudbi, enake v realnosti, hkrati pa se bodo še naprej trudili in iskali morebitne nadaljnje nepravilnosti in jih po potrebi odpravljali.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri