Nova Kia Magentis

28. 9. 2008
Deli

Kia je pred kratkim objavila, da v Evropo kmalu prihaja novi Kia Magentis.

Prenovljena Kiina limuzina razreda D je nastala v Kiinem korejskem oblikovalskem centru, pod taktirko slovitega Petra Schreyerja, vodje oblikovanja pri korporaciji Kia Motors, in predstavlja nove smernice pri oblikovanju. Da bi pri evropskih kupcih okrepili zanimanje za Magentisa (na ostalih koncih sveta je bil uspešen že s prejšnjima generacijama) so oblikovalci radikalno spremenili konzervativno obliko, saj so zunanjosti namenili dinamično in prepoznavno obliko.

“Mislim, da je naša oblikovalska ekipa opravila izjemno delo in je v mnogočem spremenila Magentisa, ” pojasnjuje Peter Schreyer in dodaja: “Vozilo smo podaljšali, spremenili smo motorno masko, žaromete, meglenke, sprednji odbijač s tremi zračnimi režami, prtljažna vrata, zadnje luči, zadnji odbijač. Menim, da je novi Magentis uspešna kombinacija agresivne in drzne oblike ter prepoznavnih potez novega obraza Kie.” Magentis v dolžino meri 4.800 milimetrov, v širino 1.805 in v višino 1.480 milimetrov.

Magentisa, ki ga proizvajajo v korejskem Hwasungu, bodo na evropskih cestah poganjali trije motorji. Dvolitrskem dizlu so v primerjavi s predhodnikom dodali 10 »konjev« (110 kW pri 3.800 vrt./min., 305 Nm navora med 1.800 in 2.500 vrt./min.), bencinske barve pa branita 2- in 2, 7-litrski motor.

Foto: Kia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol