Novi Citroën Berlingo

1. 1. 2008
Deli

Pri Citroënu so predstavili novo generacijo popularnega Berlinga, ki bo v novi izdaji konkuriral tudi hišnima C4 Picassoma.

Prva generacija Berlinga je bila zelo uspešna, saj so jo pri Citroënu prodali v nakladi preko 1.760.000 izvodov. Novinec, ki bo imel prav tako bratranca v Peugeotovem Partnerju, bo šel v prodajo v drugi polovici letošnjega leta. Po zdajšnjih uradnih informacijah ga bodo prodajali vzporedno z aktualno generacijo, kar pravzaprav sploh ni slaba ideja, če gledamo uspeh, ki ga Citroën še vedno žanje s Xsaro Picasso. Novi Berlingo v potniški različici nikakor ne spominja na dostavnik, saj je zrasel v resnega tekmeca hišnima modeloma C4 Picasso.

Kupce bo vabil s ločeno odpirajočo šipo vrat prtljažnika, tremi enakovrednimi in povsem odstranljivimi sedeži v drugi sedežni vrsti (tudi po tem bo konkuriral Renaultovemu Kangooju), Modutopom in odlagalnimi predalčki nad glavami potnikov. V primerjavi s predhodnikom je novi Berlingo zrasel tudi v medosno razdaljo. Tehnika je sposojena pri C4 Picassu. Od Picassov se bo med drugim ločil tudi po drugih vratih na boku, ki so pri Berlingu drsna.

V novega Berlinga boste lahko zložili do 3.3 m3 prtljage, ga obtežili do 850 kilogramov in natovorili z do 1, 8 m dolgimi predmeti. Različica Extenso lahko prevaža celo do 3 m dolge predmete in za 3.7 m3 tovora. Spredaj lahko sedijo tudi trije potniki. Novi Berlingo bo na področju opremljenosti stopil korak naprej, saj bo imel med drugim tudi pomoč za speljevanje v klanec, po višini in globini nastavljiv volanski obroč in ESP.

Foto: Citroën

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord