Novi Renault Mégane Coupé-Cabriolet

10. 2. 2010
Deli

Novi Renault Mégane Coupé-Cabriolet zaokroža prenovo družine modelov Mégane, v kateri je doslej že pet karoserijskih različic. Oblika novinca združuje klasično eleganco kupeja in pristno občutenje vožnje s kabrioletom.

Zastekljena zložljiva streha, ki je posebnost francoskega novinca, je del serijske opreme, ima 0, 47 m2 veliko prozorno površino, v prostor za potnike pa vnaša obilo svetlobe, s čimer poskrbi za občutek prostornosti ter svobode. Popolnoma samodejen elektro-hidravličen mehanizem za zlaganje dvodelne strehe vozniku omogoča, da jo zloži v komaj 21 sekundah le s pritiskom na gumb.

Prtljažnik tega novega Renaulta meri od 417 litrov z razpeto streho do 211 litrov z zloženo streho. Mégane Coupé-Cabriolet ima za vzglavnikoma zadnjih sedežev serijsko nameščeno fiksno šipo, ki omejuje vrtinčenje vetra. Ta šipa omogoča vožnjo štirih oseb brez posebnega prepiha do hitrosti 90 km na uro. V kombinaciji z odstranljivo protivetrno mrežo, ki je nameščena za prednjima sedežema, je par v avtomobilu zaščiten pred nevšečnimi zračnimi vrtinci.

Za Mégane Coupé-Cabriolet je na voljo ponudba sedmih pogonskih sklopov z bencinskimi oziroma dizelskimi motorji. Med bencinci sta 1.6 16V in TCe 130, pri dizlih pa dCi 110 FAP, dCi 130 FAP in dCi 160 FAP. Z novim Meganom Coupé-Cabriolet Renault predstavlja tudi dvosklopčni menjalnik EDC (Efficient Dual Clutch).

Novi Mégane Coupé-Cabriolet bo v Sloveniji naprodaj to poletje.

Foto: Renault

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol