Novo v Sloveniji: Mazda2

13. 3. 2015
Deli

Kompaktni mestni avtomobili, veljajo za ekonomične, dosegljive, prijetne za vožnjo in odlične v njihovem okolju – v mestni gneči.

Tipične značilnosti omenjenega segmenta, kot so skromnejša opremljenost, manjša udobje in varnost, so v novi Mazdi2 na višjem nivoju kot pri predhodnici, seveda zaradi uporabe naprednih tehnologij, ki omogočajo lahko, a trdno zasnovo ter večjo ekonomičnost in varnost. Novinka je sicer precej zrasla in zdaj v dolžino meri 4,06 metra, a je zaradi uporabe lažjih materialov in tehnologij SKYACTIV ohranila vitko linijo, tako da z 970 kilogrami tehta prav toliko kot predhodnica in je hkrati med najlažjimi v segmentu B. Za 8 centimetrov daljša medosna razdalja bistveno prispeva k prostornosti v potniški kabini in dovoljuje tudi vožnje na večje razdalje.

Nova dvojka bo na voljo s tremi bencinskimi motorji (z močmi 75, 90 in 115 'konjev'), petstopenjskim ročnim menjalnikom (pri 115-'konjski' različici je ta šeststopenjski, pri 90-'konjski' pa si lahko zaželite tudi avtomatiko) in šestimi nivoji opreme. Cene se pričenjajo pri 9.990 evrih (Mazda2 G75), za srednje opremljeno različico z 90-'konjskim' motorjem pa bo treba odšteti okoli 14 tisočakov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol