Novo v Sloveniji: Nissan Micra

28. 3. 2011
Deli

V Sloveniji je odslej na prodaj nova, četrta generacija Micre, ki je v primerjavi s prejšnjo daljša za šest centimetrov, a ostaja zaradi še manjšega obračalnega kroga kot prej tipičen mestni avtomobil.

Na novi platformi je tudi shujšala (osnovni model za 35 kilogramov) in spremenjen zadek je prinesel nekaj boljšo aerodinamiko. Na voljo je samo s petimi vrati in z le enim (povsem novim) motorjem (1.2, 59 kW), izbirate pa lahko med osmimi barvami (tri nove), dvema menjalnikoma (samodejni CVT!) ter petimi paketi opreme (Visia, Visia Plus, Acenta, Tekna in Tekna Pack).

Najcenejša Micra stane 8.990 evrov, naslednji paket doda za tisoč evrov klimatsko napravo, avdiosistem (CD, mp3 in bluetooth z upravljanjem na volanskem obroču), verjetno najbolj priljubljen pa bo paket Acenta, ki je še 500 evrov dražji in ima med drugim deljivo zadnjo klop, samodejno klimatsko napravo, usnje na volanskem obroču, tempomat ter električno nastavljivi zunanji ogledali.

Za CVT je treba doplačati 1.000 evrov, vse Micre pa imajo (spet med drugim) ESP in šest varnostnih blazin, daljinsko osrednjo ključavnico, potovalni računalnik ter električni pomik šip. Dizelskega motorja pri nas (v Evropi na splošno) ne bo, bo pa na našem trgu jeseni na voljo tudi prisilno polnjena različica istega motorja, ki bo zmogla 99 kilovatov, cena za takšno Micro pa še ni znana.

Micra bo na voljo v 160 državah, za Evropo pa ima posebej prilagojene vzmetenje, volanski mehanizem in zavorni sistem.

Približno 90 jih bodo pokupili Slovenci do konca leta. (VK)

Foto: VK

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol