Novo v Sloveniji: Opel Meriva

18. 2. 2014
Deli

V Sloveniji se je pričela prodaja prenovljene Opel Merive.

Pred tremi leti je Opel predstavil drugo generacijo zelo uspešne  Merive, za katero se je v dobrih sedmih letih odločilo več kot milijon kupcev. Meriva druge generacije je zaradi svoje postavitve zadnjih stranskih vrat takoj zdramila avtomobilsko industrijo in nevoščljivci so novost označili za nepotrebno, a pri Oplu so zatrjevali, da je predvsem praktična. In niso se zmotili, Merive za svojo niso vzeli zgolj vozniki, temveč kar cele družine, v dobrih treh letih pa se je zanjo v Evropi odločilo več kot 330.000 kupcev, od tega v Sloveniji natanko 1.764.

Zdaj, po treh letih je čas za kozmetično prenovo. Dodali so dve zunanji barvi, rahlo prenovili prednji del oziroma luči, nov pa je tudi infoteiment z dodanim IntellilLinkom, ki med drugim poskrbi tudi za hitro in zelo preprosto povezavo s pametnimi telefoni. Prenovljeni in posodobljeni so motorji, zdaj vsi ustrezajo standardu EURO6. Novost je 1,6-litrski turbodizelski CDTI s 136 'konji', novi so tudi menjalniki, tako ročni kot samodejni, ki je sedaj na voljo tudi v kombinaciji z bencinskimi motorji.

Najcenejša Meriva bo v Sloveniji opremljena z 1,4-litrskim bencinskim motorjem s 100 'konji', zanjo pa bo treba odšteti 14.520 evrov. Dizelski vstopni model je opremljen z 1,6-litrskim motorjem CDTI s 95 'konji' in stane 16.916 evrov, medtem ko bo za Merivo z novim motorjem 1.6 CDTI s 136 'konji' potrebnih 17.648 evrov.

Slovenski zastopnik pričakuje, da se bo v Sloveniji zanjo odločilo vsaj 350 do 400 kupcev, pri čemer jim gre na roko dejstvo, da nova Meriva ohranja cene svoje predhodnice, vključno z vsemi popusti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol