Novo v Sloveniji: Peugeot Boxer

30. 5. 2014
Deli

Pri Peugeotu so prepričani, da z novim Boxerjem, za katerega se je v treh generacijah od leta 1994 odločilo že skoraj milijon kupcev, ne bodo ponujali zgolj oblikovno všečnega in praktičnega avtomobila.

Poskrbeli so namreč tudi za nižje stroške uporabe, tudi z vidika porabe goriva, ki bo bojda med najnižjimi na trgu, poskrbeli pa bodo tudi za ustrezne servisne storitve.

Enako kot z osebnimi vozili Peugeot preskuša kakovost, vzdržljivost in trajnost tudi pri gospodarskih vozilih, in sicer s kar 4 milijoni prevoženimi testnimi kilometri v ekstremnih razmerah. Tako kot predhodne različice, je tudi novi Boxer na voljo v številnih karoserijskih različicah, namenjenih tako prevozu oseb kot tovora. Peugeot obljublja visoko stopnjo najsodobnejše opreme, seveda primerne razredu v katerem se vozi. Izpostavimo lahko recimo radio z zaslonom na dotik, kamero za vzvratno vožnjo, sistem Bluetooth, USB...

Novi Boxer ponaša z ojačano zgradbo karoserije zaradi večje natezne trdnosti, preoblikovano obrobno pločevino vetrobranskega stekla, prenovljenimi mehanizmi bočnih drsnih vrat in ojačanimi zadnjimi vrati, s prenovljenim zavornim sistemom, novo zasnovo nosilcev amortizerjev in pa seveda s prenovljenimi motorji HDi.

Izbirati bo mogoče med tremi 2,2-litrskimi HDi motorji z močmi od 110 do 150 'konjev',  na voljo pa bo tudi 3-litrski HDi z močjo 180 'konjev'. Različice e-HDi  bodo opremljene tudi s sistemom Start-Stop, redni servisni intervali pa so predvideni na 48.000 prevoženih kilometrov oziroma dve leti.

Cenovno je Peugeot novi Boxer uvrstil ob bok konkurenci, pri čemer pa že takoj ponuja kar velike popuste, ki so pri potniških različicah do 23 odstotkov, pri tovornih pa celo do 39 odstotkov. S tem pa so recimo začetne cene osnovnega tovornega Boxerja s kratko medosno razdaljo, ki sicer po ceniku stane 24.803 evrov takoj bistveno nižje.

Peugeot Slovenija pričakuje, da bodo letos prodali približno 1.000 karoserijsko različnih Boxerjev, s čimer si želijo ostati v vrhu prodaje v svojem segmentu.

c

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol