Avtomobilski salon Pariz: Ford

3. 10. 2012
Deli

Ford je za pariški salon pripravil številne novosti, pri katerih je težko izpostaviti glavno zvezdo.

Morda, zaradi zanimive podobnosti z Aston Martinom, bi to lahko bil novi, globalni Mondeo (tudi kot hibrid), o katerem smo v zadnjem času že veliko pisali, časom primernejša pa je gotovo nova Ford Fiesta. Ta bo po novem na voljo s sedmimi motorji z izpusti CO2 manj kot 100 g/km, me katerimi bodo novi 1,0-litrski motor (na voljo bo z 65 ali 80 'konji'), 1,5-litrski dizelski motor TDCi s 75 'konji', ter tudi model ECOnetic, ki z dodatnimi tehnologijami za varčevanje z gorivom napoveduje porabo 3,3 l/100 km in izpuste CO2 87 g/km. Zdi pa se, da je premiera Mondea kar zelo prehitela začetek prodaje, saj naj bi nil v Evropi na voljo šele čez leto dni.

Pri Fordu so pokazali tudi novinca EcoSport - mali SUV (prvi globalni Ford v celoti razvit v Južni Ameriki), ki združuje prilagodljivost in prostornost s praktičnostjo majhnega avtomobila. EcoSport bo v Evropi na voljo z nagrajenim 1,0-litrskim bencinskim in enim dizelskim motorjem, ter povsem prenovljeni Tourneo Connect - vozilo za aktivno družino, ki je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži. Ob tem ponuja enostavno prilagajanje prostora za potnike in prtljago, se ponaša z varčnimi motorji in tudi nekaterimi povsem novimi varnostnimi in udobnostnimi sistemi. Tudi za EcoSport velja, da bo v Evropi nanj treba čakati še kar nekaj časa, do leta 2014.

Seveda pa so svoj prostor na pariškem salonu dobil tudi prenovljeni SUV Kuga, Fiesta ST, mali enoprostorec B-Max in še številni drugi Fordovi že znani modeli. B-Max bo pri nas na voljo od letošnjega novembra, osnovna različica bo stala nekaj manj kot 13.000 evrov, Kuga pa bo v Sloveniji na razpolago od junija prihodnje leto.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol