OMV aprila uvaja novo visoko zmogljivo gorivo

31. 3. 2017
Deli

OMV je 24. avtomobilski salonu Slovenije izkoristil za predstavitev svojega novega bencinskega goriva. Imenuje se MaxxMotion 100plus, na OMV-jevih črpalkah pa ga bodo začeli prodajati v začetku aprila.

Kot so povedali na tiskovni konferenciu, gorivo ustreza zahtevam listine avtomobilskih proizvajalcev Worldwide Fuel Charter, ki promovirajo optimalno kakovost goriva za doseganje visokih zahtev sodobnih motorjev.  Gorivo je primerno tako za sodobne bencinske motorje s prisilnim polnjenjem in neposrednim vbrizgom bencina v valje, hitro vrteče se motorje za motocikle kot tudi za starejše avtomobil in avtomobile, ki se uporabljajo le sezonsko.

Kot je pojasnil OMV-jev vodja oddelka za inovacije in razvoj dr. Nikolai Schubert, gorivo namreč ne izboljšuje le zmogljivosti, ki pridejo do izraza predvsem pri pospeševanju in odzivnosti motorja, ampak poskrbi tudi za boljše izgorevanje gorivne zmesi, preprečuje in čisti usedline v izgorevalni komori, preprečuje korozijo  in pripomore k zmanjšanju trenja med stenami bata in valja.