Opolnoči se bo sprostil promet na delu ljubljanske obvoznice

17. 9. 2023
Deli
Opolnoči se bo sprostil promet na delu ljubljanske obvoznice (foto: Bobo)
Bobo

Marsikdo bo rekel ... končno.

Dars bo v noči na ponedeljek v celoti odstranil delovno zaporo na severni ljubljanski obvoznici med Tomačevim in Zadobrovo, ki jo je v minulih mesecih celostno obnovil. Prenova nadvoza, ki jo na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) izvaja Mestna občina Ljubljana, pa bo po napovedih trajala do novembra.

Do vključno danes na odseku Tomačevo-Zadobrova potekajo še zaključna dela, zaradi česar sta zaprta prehitevalna pasova, v vsako smer vožnje pa urejena dva začasna prometna pasova, je objavil Dars.

Na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) pa so v soboto prešli v naslednjo fazo zapore, v kateri je zaprto smerno vozišče proti Tomačevemu, ves promet pa je preusmerjen na vozišče proti Šiški, kjer je promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Do zaključka del na območju tega priključka je po severni obvoznici prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone.

Predvidoma do 31. oktobra bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice med Zaloško in Litijsko cesto proti razcepu Malence zaprt počasni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Na južni obvoznici pa bosta do konca leta zaradi prenove zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug. Počivališči ostajata odprti.

Do 31. avgusta letos je Dars obnovil skupno 51 kilometrov smernih vozišč avtocest od 55 letos načrtovanih kilometrov. Vrednost gradbenih del pri obnavljanju avtocest bo do konca letošnjega leta po trenutni oceni dosegla 92,25 milijona evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol