Peugeot uvaja enotno poimenovanje

3. 6. 2012
Deli
Peugeot uvaja enotno poimenovanje

Pri Peugeotu so uvedli novo politiko poimenovanja svojim modelov z ničlo na sredini. Sočasno s strategijo mednarodne širitve bo Peugeot svoje modele na novih trgih poimenoval s številko ena (1) na koncu, vse prihodnje prenovljene modele pa z končno osmico (8).

Peugeot je trištevilčno poimenovanje svojih modelov uvedel že daljnega leta 1929 z modelom 201. Pri tem je razlaga za število sledeča - prva številka označuje velikost tržnega razreda, druga simbolizira podobo znamke Peugeot, tretja pa označuje generacijo vozila. Ob koncu 90-ih so dodali označevanje s črkama (CC in SW), od leta 2005 pa so dodali še dvojno ničlo na sredini, s katero so poimenovali večje modele (3008 in 5008).

Po novem se ob prihodu novega modela imena ne bodo več spreminjala, s čimer si želijo pri Peugeotu doseči večjo prepoznavnost, predvsem na neuveljavljenih trgih. Tako se bodo obstoječemu naboru vozil pridružili modeli za uveljavljanje na novih trgih in bodo nosili končnico ena (1), ter malce bolj razkošni, s končnico osem (8).

Vsi modeli, ki so bili doslej poimenovani s številko osem (8), kot so 308 ali 3008, bodo ime ohranili tudi po prenovi, modeli, s številko sedem (7) v oznaki, pa bodo po prenovi poimenovani v osem (8).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol