Policisti so divjali s plemenitim namenom

Ekipa  italijanske cestne policije je z Lamborghinijem Huracanom hitela iz bolnišnice San Salvatore v Torino, da bi rešila življenje.

Policisti so odhiteli na pot, da bi v Torino dostavili ledvico za 57-letnega bolnika na čakalni listi za presaditev v bolnišnici Molinette v glavnem mestu regije Piemont, potem ko se je pojavil ustrezen organ darovalca v L'Aquili. Dragoceno pošiljko so dostavili s patruljnim avtomobilom Lamborghini Huracan, ki je 700 kilometrov dolg odsek prevozil v natanko štirih urah in 45 minutah, kar je pomenilo povprečno hitrost 150 kilometrov na uro. Takoj po opravljeni presaditvi je ledvica začela delovati na najboljši možen način in prejemnik je takoj občutil olajšanje.

Zgodba je ena od mnogih, v katerih je superšportnik v nebesno modri barvi državne policije prinesel upanje in srečen konec dolgega obdobja trpljenja. Avtomobil, ki je del nacionalnega programa Cross-over, je že mnogim omogočil, da so premagali bolezen in nadaljevali življenje kot zdravi posamezniki. Huracan je doslej opravil več kot 200 izjemnih prevoznih storitev v korist občutljive verige darovanja organov.

Za izvedbo tovrstnega posega so sprednji prtljažnik Lamborghinija opremili s posebno hladilno opremo za nujni prevoz organov za presaditev. Specialni policijski športnik je opremljen tudi z defibrilatorjem za nujne primere. Poleg opravljenih več kot 350 operativnih nalog na cestah in avtocestah so ga policisti pripeljali tudi na več kot 1500 izobraževalnih srečanj o varnosti v cestnem prometu za širjenje kulture varne vožnje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol