Prenovljeni FR-V

15. 2. 2007
Deli

AC Mobil, distributer vozil Honda na slovenskem trgu je februarja pričel s prodajo prenovljenega modela FR-V. Hondino kompaktno večnamensko vozilo s šestimi sedeži, razporejenimi v dveh vrstah po tri, ima za modelno leto 2007 novo ponudbo motorjev ob vrsti spremenjenih zunanjih in notranjih podrobnosti.

2, 2-litrski i-CTDi ima zdaj kot izbirno opremo na voljo filter za nezgorele delce, oba bencinska motorja, 1, 7- in 2, 0-litrskega pa je nadomestil 1, 8-litrski SOHC i-VTEC s 140 KM, ki ga poznamo iz civicove modelne palete. Motor, ki se lahko pohvali z izjemno zmogljivostjo in ekonomičnostjo, uvaja poleg najnovejše tehnologije VTEC in ukrepov za zmanjšanje trenja še dodaten element: zakasnitev zapiranja sesalnih ventilov v povezavi s široko odprto dušilno loputo v razmerah nizke obremenitve, kar zmanjša delovne izgube motorja in poveča ekonomičnost porabe goriva. Na zunaj je mogoče modele 2007 prepoznati po novi, temno kromani površinski obdelavi okrasne maske, žarometov, kljuk na vratih, sklopa zadnjih luči in spodnji obrobi registrske tablice. V notranjosti so sedeži in vrata prevlečeni z novo sivomodro, na otip mehko tkanino in pri vseh modelih ima zdaj armaturna plošča moderno površinsko obdelavo kovinskega videza. Dodatna luč v prtljažniku prispeva k večjemu udobju. Vrsta drugih podrobnosti je prav tako izboljšana kot npr. zglavnika na sprednjih sedežih, naslon za roko na zadnji klopi in odlagalna polička na sprednjem srednjem sedežu, ki si jo pripravite tako, da sprednjo polovico sedala prekucnete naprej, ima zdaj dva predalčka in držali za pijačo s pokrovoma. FR-V ima po novem tudi pomožno vtičnico za iPod ali podobno avdio pomnilniško enoto z nosilcem podatkov (modela Comfort Plus in Executive). Sicer pa FR-V še vedno ponuja zelo raznovrstno, praktično in inteligentno urejeno notranjost v elegantnem karoserijskem kroju ter dinamične lastnosti za zabavno vožnjo. Na vseh šestih sedežih v dveh vrstah se vsak zlahka pogovarja z vsakim, zaradi česar je potovanje lahko prijetnejše.

Dovolj prostora ostane tudi za velik prtljažnik in kadar ga potrebujete še več, se FR-V pokaže v svoji pravi luči. Vsi trije zadnji sedeži so ne le posamič zložljivi, temveč se popolnoma in plosko zložijo v tla. Ves razpoložljiv prostor vam je na voljo brez odstranjevanja in nato še spravljanja nerodnih sedežev. Zložiti jih je mogoče tudi samo z eno roko, tako da enostavno sežete v prtljažnik in odpnete eno samo zapenjalo. Med številnimi možnostmi prostorske razporeditve je tudi možnost zlaganja naslonjala srednjega sprednjega sedeža, da si omogočite prevoz zelo dolgih predmetov ali si iz sedeža pripravite mizico. Na voljo sta dve vrsti opreme in sicer Comfort Plus, ki med drugim vključuje že VSA (sistem za nadzor stabilnosti vozila), tempomat, dodatno zatemnjena zadnja stekla, meglenke ter strešne nosilce ter Executive, ki vključuje poleg naštete opreme še satelitsko navigacijo, strešno okno z električnim odpiranjem ter 16 palčna lita platišča. Cena vozila z bencinskim motorjem s paketom opreme Comfort Plus znaša 22.900 EUR, za paket opreme Executive pa je potrebno doplačati 1000 EUR.

Tiskovno sporočilo AC Mobil

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol