Prenovljeni Mercedes B od 23.450 evrov

5. 12. 2014
Deli

Pri Mercedesu so rahlo pomladili svojo, tudi slovensko prodajno uspešnico, razred B.

Dobil je nove prednje in zadnje luči, novo masko, ter prednji in zadnji odbijač, slednji sedaj lepše objame izpušne cevi. Nekaj sprememb je tudi v notranjosti, omisliti si je moč večji, 20-centimetrski barvni LCD in 12 barv ambientalne osvetlitve. Po novem si je razred B moč omisliti tudi s paketom opreme AMG line, ki prinaša agresivnejše karoserijske poteze, športno podvozje in krmiljenje (Direct Sports Steer), 18-palčna platišča in športne sedeže.

Razred B ostaja na voljo z dosedanjo paleto motorjev, ki se začne z bencinskim B 180 (za 23.450 evrov) in dizelskim B 160 CDI (za 23.800 evrov). 200 CDI, 220 CDI, 220 ter 250 so na voljo tudi s štirikolesnim pogonom 4Matic, vsi močnejši motorji pa so serijsko povezani s sedemstopenjsko avtomatiko (pri šibkejših štirih je menjalnik šeststopenjski ročni).

Prenovljeni B je že v prodaji, spomladi prihodnje leto, če bo šlo uvozniku Autocommerce vse po načrtih, pa prihaja tudi električno gnani B, medtem ko tistega s pogonom na stisnjeni zemeljski plin vsaj za zadaj ne bodo uvažali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol