Preprodajalce prvega električnega avtomobila bodo dali na črno listo

Pri Rolls-Royceu pravijo, da bodo vsakomur, ki ga zalotijo pri preprodaji njihovega električnega modela Spectre zaradi želje po dobičku, dosmrtno onemogočili nakup njihovih avtomobilov.

"Takoj gredo na črni seznam in to je to - nikoli več ne bodo imeli še ene priložnosti," je za revijo Car Dealer povedal izvršni direktor Rolls-Roycea Torsten Müller-Ötvös. Dobave modela Spectre, ki stane približno 350.000 funtov in ima doseg 520 kilometrov, naj bi se začele v zadnjem letošnjem četrtletju, za vozilo pa so zbrali že toliko naročil, da razmišljajo o povečanju proizvodnje.

Kdor želi pri Rolls-Royceu naročiti avtomobil, mora skozi podroben postopek preverjanja, je dejal izvršni direktor in dodal, da je 40 odstotkov kupcev novih pri znamki. Kljub Müller-Ötvösevim grožnjam o črnem seznamu ugledni britanski trgovec s superšportniki Tom Hartley pravi, da se je že dogovoril za nakup dveh Spectrov od strank.

"Denar govori in proizvajalci ne bodo nikoli preprečili uspešnim podjetnikom, poslovnežem in aristokratom prodaje svojih avtomobilov," je Hartley povedal za Car Dealer. "Mislim, da ni pošteno, da proizvajalci avtomobilov govorijo strankam, ki so za avtomobil zapravile skoraj pol milijona funtov, kaj lahko z njim naredijo. To ni prav."

Preberite še: Se je Švedom zmešalo? Gemera bo imela več moči, kot trije Lamborghini Aventadorji skupaj!

BONUS VIDEO: Uglajena poslovna limuzina z brutalnimi pospeški in smislom za humor – to je izumirajoča vrsta!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol