Nekaj spretnih popravkov za križanca, večina sprememb pa ...

11. 7. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Volkswagen T-Cross spada v kategorijo bolj priljubljenih, malih križancev. Simpatična oblika že več kot štiri leta prepričuje kupce in to precej uspešno. Štiri leta pa je tudi doba, ko je treba kaj »popraviti«. Pri T-Crossu je bilo tega zelo malo.

Pravzaprav nič, če gre za pogonsko tehniko, ki ostaja povsem enaka. Pri nas je in bo tako na voljo z dvema bencinskima motorjema TSI (81 in 110 kilovatov) ter ročnim ali samodejnim menjalnikom. Več sprememb je bilo narejenih površinsko.

Volkswagen

Celo toliko, da je avto za 27 milimetrov daljši. To se je zgodilo po zaslugi nove oblike odbijačev. Opazne spremembe so se zgodile tudi pri svetilni tehniki, saj bo avto že od osnovne opreme na voljo z LED žarometi, medtem ko bodo pri višjem paketu Style serijski že matrični LED žarometi. Nova je grafika zadnjih luči, medtem ko si ga boste lahko omislili tudi v treh novih barvah, grozno rumeni, čisti modri in kraljevo rdeči.

Volkswagen

V notranjost so namestili nov infozabavni sistem, ki je serijsko na voljo z zaslonom diagonale 20,3 centimetra, opcijsko 23,4 centimetra, uporabljeni pa so kakovostnejši materiali na armaturni plošči, ki je sedaj prijetnejša in mehkejša na otip.

Volkswagen

Prilagodljiva notranjost s pomično zadnjo klopjo ponuja veliko različnih načinov tovorjenja prtljage, s poklopljenim sovoznikovim naslonjalom pa se dolžina predmetov, ki jih lahko vozite v T-Crossu, podaljša na skorajda 240 centimetrov. Zelo pomembna transportna novost, predvsem v luči vse večjega števila električnih koles, je povečana dovoljena vertikalna obremenitev vlečne kljuke, ki je sedaj namesto dosedanjih 55 kilogramov 75 kilogramov.

Volkswagen

Predprodaja se bo začela konec letošnjega leta, ko bo na spletni strani na voljo tudi konfigurator, medtem ko prve avtomobile v salonih lahko pričakujete v začetku leta 2024.

Preberite še: Natovarjanje električnega kolesa še ni bilo tako enostavno

BONUS VIDEO: ŠKODA vs. VOLKSWAGEN: Kako različna sta si lahko dva 'sorodna' električna avtomobila?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol