Prvak še vedno na prestolu, a se mu spodmika

Najbolje prodajani avtomobil na slovenskem trgu ostaja Renault Clio, največ naklonjenosti med znamkami pa ima Volkswagen.

Prodaja novih avtomobilov na slovenskem trgu se po izrednih razmerah zaradi epidemije in zadreg z dobavami zaradi pomanjkanja nekaterih komponent le počasi okreva. Po statistiki, ki jo pripravljajo v Sekciji za osebna motorna  vozila pri Trgovinski zbornici Sloveniji, je bil letošnji maj s 4853 prvimi registracijami le za odtenek boljši od lanskega (4784), medtem ko je prirastek na letni ravni že 5,5 odstotka.

V letošnjih petih mesecih je bilo namreč registriranih 22.641 novih osebnih avtomobilov (v enakem lanskem obdobju 21.454), prestol najbolje prodajanega pa je ponovno pripadel Renaultu Cliu s 767 prodanimi primerki. Vendar pa je Renaultovemu modelu, ki bo poleti deležen konkretne osvežitve, tesno za petami Škoda Octavia (748), medtem ko na tretjem mestu že nekoliko zaostaja Renault Captur (670). V prvi peterici sta še Volkswagen T-Roc in najuspešnejši električni avtomobil Tesla model Y.

Med znamkami je v prvih petih mesecih največ kupcev uspelo privabiti Volkswagnu (3511), sledi Škoda (2447) in na tretjem mestu je blizu Renault (2414). V najuspešnejši deseterici so še Toyota, Kia, Peugeot, Hyundai, Dacia, Citroën in Audi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord