Dobra novica: prve cestninske postaje najverjetneje odstranjene še pred poletjem

30. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli
Dobra novica: prve cestninske postaje najverjetneje odstranjene še pred poletjem (foto: DARS)
DARS

Hkrati z uvedbo elektronskega cestninjenja prihaja tudi odstranjevanje obstoječih cestninskih postaj.

Dars nam je danes na vprašanje o elektronskem cestninjenju in tem, kdaj bodo končno odstranjene cestninske postaje, odgovoril, da se bo postopek odstranjevanja začel v kratkem. Kot smo že pred časom poročali, bo letos odstranjenih osem najbolj kritičnih čelnih postaj – Log, Torovo, Hrušica, Nanos, Dane, Drnovo, Vransko in Tepanje – poleg tega pa bo poskrbljeno še za odstranitev stranskih cestninskih postaj Vrhnika, Logatec, Unec, Postojna, Razdrto, Krško in Slovenske Konjice.

Razpis za izbiro izvajalca del je bil že pred časom, postopek odpiranja ponudb pa je bil opravljen pretekli mesec. Izvajalec del naj bi bil po pričakovanju tako že kmalu znan, na Darsu pa pričakujejo, da naj bi bila vsa dela na omenjenih cestninskih postajah, ki zajemajo rušenje objektov in preureditev vozišča, zaključena še pred začetkom poletja.

Rušenje preostalih šestih čelnih in 12 stranskih cestninskih postaj je predvideno v letu 2019, postopek izbire ponudnika pa bo Dars začel v drugi polovici letošnjega leta.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem