Praznični teden prinaša tudi zelo povečan promet. To svetuje policija ...

26. 4. 2024 | STA
Deli
Praznični teden prinaša tudi zelo povečan promet. To svetuje policija ... (foto: Borut Živulović/Bobo)
Borut Živulović/Bobo

Se tudi vi med prihajajočimi prazniki odpravljate na dopust? Pričakujte, da boste tja potovali dlje, kot bi si želeli ...

Policija med prvomajskimi prazniki in šolskimi počitnicami svetuje previdnost v prometu. Danes in v prihodnjih dneh bo po pričakovanjih policije povečan promet v smeri izletniških in turističnih krajev ter proti Hrvaški

Zaradi povečanega prometa med prazniki vsem udeležencem svetujejo, naj zagotavljajo primerno varnostno razdaljo med vozili, vozijo strpno in previdno, hitrost vožnje pa prilagodijo trenutnemu stanju prometa.

Bobo

Na začetku praznikov pričakujejo tudi, da bo promet obremenjen predvsem proti jugu države in Hrvaški, proti koncu praznikov pa v obratni smeri, iz notranjosti države proti predoru Karavanke in naprej proti Avstriji.

Alkohol in avto ne gresta skupaj

Glede na to, da bodo v prihodnjih dneh potekale številne prireditve, policiste voznike pozivajo, da za volan ne sedejo pod vplivom alkohola, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

Policija opozarja tudi na omejitve tovornega prometa zaradi praznikov, saj bo 27. in 28. aprila, 1., 2. in 5. maja veljala omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, traktorjev, motokultivatorjev, delovnih strojev in vprežnih vozil.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol