Zanimanje za novo »petko« je izjemno, v čakalni vrsti pa je že ...

7. 3. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Retro oblikovanje novega Renault 5 je očitno zadelo v polno, saj je zanimanje kupcev res veliko. Celo toliko, da se postavlja vprašanje, če bo Renaultu uspelo proizvesti dovolj vozil, da bodo dobave redne in točne.

Uradno se bodo naročila za petko odprla v maju, do takrat pa lahko potencialni kupci izkažejo interes za avto in se postavijo v čakalno vrsto. Nad prvi odzivom so lahko pri Renaultu zadovoljni, saj je trenutno v vrsti že 50.000 ljudi.

Renault

Bodo lahko sledili zanimanju?

To je številka, ki povzroča sladke skrbi predsedniku uprave Renaulta. V pogovoru za Automotive news Europe je namreč Fabrice Cambolive dejal, da se bodo dobave začele v septembru ali oktobru in da bo velik izziv pripraviti proizvodnjo na povpraševanje, da bo le ta dohajala zanimanje. Za kupce jih torej ne skrbi, bolj jih skrbi, če jih bodo uspeli vse zadovoljiti.

Preberite tudi: Novi Renault 5 postaja resničnost! Tu so fotografije notranjosti, znana pa je tudi okvirna cena

Visoki cilji

Novi Renault 5 bo seveda popolnoma električen in cenovno dostopen, saj bo osnovna cena okoli 25.000 evrov. Na voljo bo z dvema baterijama, 40 in 52 kWh, Cambolive pa je dejal, da vsaj pri prvih kupcih bolj računajo na zmogljivejšo, ki naj bi omogočala doseg okoli 400 kilometrov. Kasneje naj bi se krepila tudi prodaja šibkejše.

Renault

Še bolj smele besede je predsednik uprave namenil petki v odnosu do Clia, saj računa, da bo Renault 5 v svojem (električnem) segmentu dosegal podobne rezultate kot Clio v B segmentu, kjer je na drugem mestu v Evropi.

Preberite še: