Renault Grand Kangoo proti modi in za razvajene družine

Sedeži v drugi in tretji vrsti so odstranljivi, sovoznikov sedež je mogoče zložiti, dodaten plus je razkošen prtljažnik.

V dobi križancev je Renault odločen ohranjati pri življenju svoj družinsko naravnani velikoprostorski model. Novi Grand Kangoo, predstavljen na sejmu IAA Mobility 2023 v Münchnu, ponuja praktičnost in modularno notranjost s sedmimi posameznimi sedeži. Tri iz srednje vrste in dva sedeža iz zadnje je mogoče odstraniti, s tem se prostornina prtljažnika poveča s 500 litrov (ko so nameščeni vsi sedeži) na kar 3750 l, če je sovoznikov sedež podrt.

Renault

Vstopanje in izstopanje iz tretje vrste je preprosto zaradi dvojnih drsnih vrat, ki merijo 83 centimetrov in 18 cm več v primerjavi s standardnim Kangoojem. Menda obstaja nič manj kot 1024 konfiguracij sedežev, saj je teh pet sedežev mogoče tudi zložiti in premikati naprej in nazaj.

Renault

Kupci bodo lahko izbirali med bencinskimi, dizelskimi ali električnimi pogoni, avtomobil je lahko opremljen z 1,3-litrskim bencinskim motorjem s 96 kW/130 KM, ki je povezan bodisi s šeststopenjskim ročnim ali s sedemstopenjskim avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko. Dizelski 1,5-litrski s 70 kW/95 KM deluje samo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Grand Kangoo dobi tudi električni motor z  90 kW/121 KM, ki ga oskrbuje litij-ionska baterija z uporabno kapaciteto 45 kWh, kar zadostuje za do 265 kilometrov. Z uporabo AC polnilnika bo baterija napolnjena od 10 do 80 odstotkov v 2 urah in 40 minutah. https://avto-magazin.metropolitan.si/media/cache/upload/Photo/2023/09/05/all-new-renault-grand-kangoo-5_bigimage.jpg

Renault

Dodatki vključujejo toplotno črpalko, kamero za vzvratno vožnjo, ogrevana sprednja sedeža in volan, skupaj z električnim pomikom zadnjih stekel in sistemom za informacije in razvedrilo EasyLink. Renault bo začel sprejemati naročila konec tega leta in z dobavami v začetku leta 2024.

Preberite še: Superb bo zdaj nosil še breme Passata

BONUS VIDEO: Nam bodo naša najljubša spletna naročila kmalu začeli dostavljati na elektriko?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol