Renault za električno mobilnost prejel nagrado Prizma

16. 4. 2016
Deli
Renault za električno mobilnost prejel nagrado Prizma (foto: Renault Nissan Slovenija)
Renault Nissan Slovenija

Podjetju Renault Nissan Slovenija so na 19. konferenci o odnosih z javnostmi podelili nagrado Prizma za najboljši program upravljanja sprememb, s katero je strokovna žirija Slovenskega društva za odnose z javnostmi PRSS nagradila demonstracijski projekt "Električna mobilnost v Sloveniji".

Projekt "Uvajanje električne mobilnosti v Sloveniji" je poskušal odgovoriti na vprašanje, kako zagotoviti, da bo Slovenija postala "EV ready" oziroma pripravljena na električna vozila, REnault Nissan Slovenija pa je z njim hotel pripraviti temelje za uspešen začetek prodaje električnih avtomobilov znamke Renault v Sloveniji.

Kot pravijo, električni avtomobili predstavljajo povsem drugačno rešitev za trajnostno individualno mobilnost. Največ lahko sicer storimo, če hodimo, se vozimo s kolesom ali uporabljamo sredstva javnega prevoza brez izpustov, a predvsem v Sloveniji pogosto ne gre brez individualnih prometnih sredstev in tu pridejo v poštev predvsem električni avtomobili.

Renault Nissan Slovenija je s projektom v osmih mesecih ustvaril ustrezne pogoje, da je v letu 2015 uspešno stekla prodaja njihovih električnih vozil Renaultov Twizy, Zoe in Kagoo Z.E.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol